/* */
Home / Gesundheit / Najjeftiniji lijek koji će vam odmah pomoći: Svakog dana popijte vodu da sodom bikarbonom!
screenshot_5

Najjeftiniji lijek koji će vam odmah pomoći: Svakog dana popijte vodu da sodom bikarbonom!

Soda bikarbona je veoma moćan prah, koji može da vam pomogne maltene u svemu – od liječenja do dubinskog čišćenja namještaja.

Veoma je jeftina i lako dostupna, pa je je ljudi koriste na razne načine – umjesto dezodoransa, za liječenje prehlade, pa čak i raka.

Ali, šta se dogodi kada popijete vodu u kojoj ste prethodno razmutili malo sode bikarbone?

Želudačna kiselina

Ako popijete čašu vode sa pola kašičice sode bikarbone, pH vrijednost u vašem želucu će se stabilizovati. To će vam pomoći i da smanjite kiselost u vašem organizmu, za koju se vjeruje da je jedan od vodećih uzroka raka.

Gorušica

Eksperti kažu da je gorušica izazvana kiselinom u želucu. I u ovom slučaju pomaže soda bikarbona, kako je opisano kroz prvu stavku.

 

Urinarne infekcije

Kao i ćelije raka, i bakterije žive i razmnožavaju se u kiseloj sredini. Ako imate problema sa urinarnim infekcijama, pijte rastvor sode bokarbone (pola kašičice na jednu čašu vode) i simptomi bi ubrzo trebalo da nestanu.

Giht

Giht je zapravo zapaljenje zglobova izazvano zadržavanjem mokraćne kiseline u tijelu. Pomoću rastvora sode bikarbone možete da ublažite bolove koje izaziva giht, ali i potencijalno sprečite ovo neprijatno stanje.

 

 Prehlada i grip

Soda bikarbona je odličan ijlek za grip i prehladu! Ako se dugo i redovno koristi, u stanju je da uništi viruse u najranijoj fazi, ali ni sada nije kasno da počnete i oslobodite se dosadnih simptoma sezonskih bolesti.

 Kamenje u bubrezima

Gomilanje mokraćne kiseline može da uzrokuje formiranje kamenja u bubrezima, ali svakodnevno ispijanje vode sa sodom bikarbonom može da ih razbije i spriječi formiranje novih. Ukoliko imate problema sa bubrezima, prije primjene prirodnih lekova, konsultujte se sa ljekarom.

 

 Snaga

Voda sa sodom bikarbonom popravlja fizički performans vašeg tijela. Tajna je u tome što alkalnost sode bikarbone redukuje nivo laktične kiseline koju proizvode mišići, a to pomaže da budete snažniji i energičniji.

Preporučena doza vode sa sodom bikarbonom

Prvi dan: Uzmite 6 doza – po čašu vode sa po pola kašičice sode bikarbone na svaka dva sata. Voda treba da bude hladna.

Drugi dan: Popijte 4 doze na svaka 3 sata

Treći dan: Ujutro i uveče uzmite po jednu dozu

Četvrti dan i nadalje: Uzimajte po jednu čašu vode sa pola kašičice sode svakog dana, sve dok simptomi ne nestanu.

Test nivoa želudačne kiseline

Trebalo bi da znate da želudac proizvodi hlorovodoničnu kiselinu, koja mu pomaže u varenju. Ona je važna zbog razgradnje proteina, pretvaranja istih u amino kiseline, sprječavanja bolesti uništavanjem opasnih bakterija i stimulisanja pankreasa. Nizak nivo ove kiseline može da uzrokuje različite probleme, poput lošeg varenja, gorušice, nadutosti i zatvora.

Ako želite da testirate nivo želudačne kiseline, možete to da uradite kod kuće, pomoću sode bikarbone. Rastvorite četvrtinu kašičice u 230 ml hladne vode i popijte čim se probudite na prazan stomak. Ako podrignete u roku od 2-3 minuta, nivo vaše želudačne kiseline je odličan.

(kurir.rs)

About admin

Check Also

Screenshot_1564

Evo zašto nikad ne biste trebali stavljati noge na ploču u autu

Iako je vrlo ugodno tijekom vožnje promijeniti položaj nogu pa ih nakratko staviti i na ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *