/* */
Home / Interessantes und Spaß / AMSS UPOZORAVA! Velika opasnost za vozače!
screenshot_415

AMSS UPOZORAVA! Velika opasnost za vozače!

Sneg povremeno umerenog inteziteta večeras pada u većini krajeva Srbije, sem na jugu i jugozapadu zemlje, gde padavina trenutno nema, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na putevima u nižim predelima vozače očekuju uglavnom mokri kolovozi, ili su oni pod mestimično raskvašenim snegom na putu, dok u planinskim predelima treba računati sa ugaženim snegom na kolovozu i preko 5 cm.

Veliku opasnost u saobraćaju tokom večeri predstavljaju niske temperature koje se kreću u rasponu od -8 do -17 stepeni.

Na vozače se apeluje da poštuju sva ograničenja i sve saobraćajne propise. Svaka vlažna deonica predstavlja potencijalu opasnost od poledice ili stvaranje leda, pa ukoliko brzina nije prilagodjena, čak i manja od one predvidjene u zimskim uslovima vožnje, onda postoji velika opasnost od proklizavanja, ili izletanja vozila sa puta.

Vozači se pozivaju da koriste sigurnosne pojaseve u vožnji, a da na put kreću isključivo odmorni i sa dobrim zimskim pneumaticima.

“Proverite u kakvom stanju su vam lanci, jer zbog ovakvih vremenskih prilika možda ćete biti u situaciji da morate da ih montirate. Zbog ovakvih zimskih vremenskih uslova, uvek imajte dovoljnu količinu goriva u rezervoarima vaših automobila jer su one često uzrok zastoja ili usporene vožnje u ovom zimskim i ledenim danima”, navodi se u saopštenju AMS.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih
zadržavanja od 15-20 minuta.

Izvor:Alo.rs

About admin

Check Also

Screenshot_784

In dieser Familie haben alle 12 Finger und 12 Zehen

14 Menschen, 168 Finger. Da stimmt doch etwas nicht? Bei Familie De Silva aus Brasilia (Brasilien) ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *